Dubrovnik, grad koji se s razlogom nazvan "biser Jadrana", već stoljećima je metropola kulture. Opasan je s gotovo dva kilometra dugačkim zidinama, kulama i tornjevima s kojih se pruža veličanstven pogled na kristalno čisto more.

Dubrovnik je u 13. stoljeću postao važna mediteranska pomorska sila, a tu je titulu održavao i stoljećima nakon. Iako je ozbiljno oštećen u potresu 1667. godine, Dubrovnik je uspio sačuvati svoje predivne gotičke, renesansne i barokne crkve, samostane, palače i fontane. Znatna oštećenja pretrpio je i u ratu 1990. godine, a posljedice bombardiranja glavni su fokus sanacijskog programa kojeg koordinira UNESCO.

Više od tisuću godina postojanja ovog grada učinile su Dubrovnik europskim kulturnim središtem, a  jedinstven je i zbog impresivnih srednjovjekovnih tvrđava koje su mu stoljećima pružale zaštitu, kao i tvrđava, samostana te palača. Ne čudi stoga ni što je Dubrovnik jedan od prvih gradova koji se našao na UNESCO-vom popisu kulturne baštine. Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel i hoteli u Mlinima prikladno su smješteni za obilazak prelijepog Dubrovnika.


"Oni koji traže raj na zemlji trebaju doći i vidjeti Dubrovnik", napisao je nakon posjete ovom gradu irski pisac George Bernard Shaw koji je jedan od onih koji su pokušali opjevati ljepote ovog grada pod Srđem.