Pred kompleksom Dubrovnik Riviera Hotela u Mlinima uz šetnicu se nalazi i prekrasna šljunčana plaža koja će vas oduševiti kristalno čistim morem i panoramskim pogledom na obližnje otoke.

Uživati u čarima Mediterana možete i zahvaljujući novom vanjskom bazenu za odrasle i djecu ispred najelitnijeg hotela u Župi Dubrovačkoj, hotela Astarea, kao i unutarnjem bazenu s grijanom morskom vodom, različitim vodenim efektima i podvodnim masažama.
Uz pješčanu plažu u Mlinima, koja osim sportskih aktivnosti nudi vrlo mirnu i opuštajuću atmosferu, posjetite i druge plaže Dubrovačke rivijere koje će vam priuštiti nezaboravan odmor.

Plaža Kupari

Plaža Kupari smještena je u nekadašnjem vojnom odmaralištu u mjestu Kupari, udaljenom od Mlina svega dva i pol kilometra u pravcu Dubrovnika. Riječ je o šljunčano-pješčanoj plaži koja se smatra jednom od najljepših plaža Dubrovačko-neretvanske županije. Plaža je nakon rata djelomično uređena i opremljena osnovnim sadržajima.

Plaža Plat

Plaža Plat nalazi se na samo dva kilometra udaljenosti od naselja Mlini u pravcu Cavtata, a sačinjena je od više manjih plaža koje se smatraju pravim malim oazama mira i tišine. Jedna od takvih plaža je i ona naturističkog tipa koja je namijenjena osobama koje žele uživati u privatnosti, a odvojena je stijenama. Druge uvale ove plaže pogodne su za samce, romantičare, ali i obitelji s jako malom djecom zbog ulaza u more koje je prilično plitko pa samim time i pogodno za djecu koja ne znaju plivati.

Plaža Pasjača

Ova se plaža nalazi u malom mjestu Popovići u Konavlima, na 16 kilometara udaljenosti od naselja Mlini u smjeru Cavtata. Riječ je o predivnoj skrivenoj plaži do koje se može doći jedino spuštajući se niz duge i veoma strme stepenice koje su usječene u stijenu, na čak 250 metara visinske razlike, a samo spuštanje jedinstven je doživljaj. Zbog svoje teške pristupačnosti rijetko kada ima gužve, a svojom lokacijom ne pogoduje ni brodicama koje bi se željele usidriti. Kao takva idealna je za mlade parove, romantičare i one koji žele uživati u privatnosti, finom šljunku i moru kristalne čistoće.

Plaža Sv. Jakov

Plaža Sv. Jakov smatra se jednom od najatraktivnijih plaža u okrugu grada Dubrovnika. Udaljena je samo jedan kilometar od centra Dubrovnika te sedam kilometara od naselja Mlini, a smještena je ispod crkve Sv. Jakov po kojoj je i dobila ime. Riječ je o zaista jedinstvenoj pjeskovito šljunčanoj plaži, ali zbog strmih stepenica s kojima se potrebno spustiti do plaže nije najidealniji izbor za starije ili osobe s tjelesnim poteškoćama. Na plaži su dostupni razni sportski sadržaji, od najma kajaka za istraživanja obale preko najma jet-skija pa do mogućnosti igranja picigina. Na plaži se nalazi i bar u čijem se hladu možete osvježiti hladnim pićima.

Plaža Banje

Ovo je jedna od najpoznatijih šljunčanih plaža u južnoj Dalmaciji, a nalazi se u neposrednoj blizini centar Dubrovnika, odnosno devet kilometara od naselja Mlini. Do plaže se spušta kamenim stepenicama, pa nije pogodna za starije i osobe s tjelesnim poteškoćama. S plaže se pruža predivan pogled na stare gradske zidine, zbog čega je neizostavna i na razglednicama Dubrovnika. Opremljena je restoranom u kojem možete kušati dubrovačke specijalitete te barom u čijem se hladu možete okrijepiti uz koktele. Za one avanturističkog duha tu su sadržaji poput skutera na vodi, paraglidinga, tube, banana i drugih vodenih sportova. Noću se ova plaža pretvara u elitno mjesto za noćni izlazak u Dubrovniku.

Plaža Lokrum

Na otprilike osam kilometara udaljenosti od naselja Mlini, na otoku Lokrum nalazi se istoimena stjenovita plaža u kojoj ponajviše uživaju oni avanturističkog duha za akrobacijske skokove u more. Zbog privatnosti koju ovaj otok pruža većina plaža na njemu je naturističkog tipa. Do Lokruma se može doći privatnim brodom, u posljednje vrijeme česti su izleti posjetitelja kayakom, a za vrijeme ljetnih mjeseci vozi redovna linija iz dubrovačke luke.