Postoji nebrojeno razloga zbog kojih su Mlini kraj Dubrovnika iz godine u godinu omiljena destinacija brojnim domaćim i inozemnim turistima. Malo idilično mjesto na obali mora s bogatom tradicijom i povijesno-kulturnom baštinom iz antičkih vremena osvaja svojim šljunčanim plažama, obiljem sunca i bujnom vegetacijom koja je sačuvana i njegovana tijekom povijesti.

O Mlinima

Mlini su dio područja nazvanog Dubrovačka rivijera (staro ime Brenum) i jedno su od najbolje razvijenih turističkih mjesta u cijeloj dubrovačkoj regiji. Budući da su od Dubrovnika udaljeni samo 11 kilometara, Mlini su osim očuvanog poljoprivrednog i ribarskog naselja bili i poprištem bogate antičke kulture koja se odvijala unutar zidina grada Dubrovnika. S Dubrovnikom su oduvijek blisko povezani dijeleći istu bogatu kulturu i tradiciju. Upravo stoga su stari Iliri, Grci i Rimljani na ovom području izgradili brojna naselja.

Povijest i legende o Mlinima

Naselje Mlini ime je dobilo po mlinovima koje je nekada pokretala rječica Zavrelja, koja i danas teče kroz mjesto i daje velik broj izvora pitke vode. Zbog tog obilja pitke vode u povijesti je ovo mlinarsko naselje u vrijeme ljetnih suša opskrbljivalo grad Dubrovnik pitkom vodom. Mjesto je bogato starim spomenicima i brojnim legendama. Najpoznatija legenda veže se uz Sv. Hilariona koji je savladao i spalio zmaja na plaži Mlini spasivši Epidaurum od potresa, zla i barbarskih najezda i razaranja. Njemu u čast stanovnici Mlina podižu crkvicu sv. Ilara te on postaje zaštitnikom mjesta.

Obilna vlaga i topla klima pogodovali su nastanku mirisnih parkova i vrtova mediteranskog bilja i raslinja pretvarajući mjesto u jedinstven jadranski ekosustav. Zbog bogate gastronomske ponude, velikog izbora kulturnih i sportskih aktivnosti te čistog mora Mlini su poznati kao oaza dubrovačke rivijere. Hoteli u Mlinima svojom ponudom smještaja i aktivnosti zadovoljiti će i najizbirljivijeg gosta.

Blizina dubrovačke zračne luke i stare jezgre Dubrovnika ali udaljenost od buke i svakodnevnih gužvi jamac su idealnog ljetovanja.

O Srebrenom

Srebreno se smjestilo samo šest kilometara od "bisera Jadrana", povijesnog grada Dubrovnika. Srebreno se nalazi u mirnoj uvali zaljeva Dubrovačke rivijere, okruženo bujnim mediteranskim raslinjem, a poznato je po svojim šljunčano­ pješčanim plažama, toplim morem koje je uzduž obale mirno i plitko te je pogodno za obitelji s djecom.

Srebreno i Mlini su spojeni živopisnom šetnicom uz more te možete u šetnji, od jednog kilometra, krenuti put Mlina i popiti kavu u nekom od cafe barova u hotelskom kompleksu Astarea ili Mlini.